Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл – специални гости на Тодоровден в Правец

20 Февруари 2018 Източник: Община Правец видяна 2216 /
Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл – специални гости на Тодоровден в Правец

Тазгодишната програма за Тодоровден- празник- събор на Правец обещава да бъде много разнообразна, с много настроение и хубави емоции. Тази година Тодоровден се отбелязва на 24 февруари /събота/.
По традиция празникът на 24 февруари ще започне в 09:00ч. с празнична Aрхийерейска Света литургия в манастир “Св.Теодор Тирон”.

В 10:30ч. в Исторически музей - Правец ще бъдат открити две изложби. Едната - “Облеклото в Правешкия край – отражение на бита и духовността” е тематична, свързана с традициите в региона. Другата е посветена на 140-годишнината от Освобождението на България и е озаглавена „Военни униформи, оръжие и боеприпаси от Руско-турската освободителна война 1877/78 г.”

Празничната програма на площад „Тодор Живков” ще започне в 11:00ч. с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил. Непосредствено след това, присъстващите на площада ще имат възможността да се насладят на творчеството на обичаната от всички певица Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Кулинарна изложба- базар също е заложена в програмата.


Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?