Община Правец се включва в световната инициатива часът на земята 2018

20 Март 2018 Източник: Община Правец видяна 1610 /
Община Правец се включва в световната инициатива часът на земята 2018

Тази година инициативата ще се проведе на 24 март /събота/ от 20:30 до 21:30 часа, когато в знак на съпричастност ще бъде потъмнена сградата на Общинска администрация и електронното табло на пл. „Тодор Живков“.

Знаковото световно събитие на международната природозащитна организация WWF, Часът на Земята, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата.

Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят.

Общинската администрация призовава всички държавни и общински организации, фирми и граждани на територията на Община Правец, да се включат в инициативата като изключат от 20:30 до 21:30 часа колкото могат повече осветителни тела - за да помогнем на нашата безценна природа!

Нека не забравяме, че с разумните си действия и с мисъл за природата ще допринесем за глобалните усилия за осигуряване бъдещето на Земята и нейното биоразнообразие!


Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?