Категории

Социалните услуги в общността в условията на пандемия

25 Ноември 2021 Източник: Община Правец видяна 391 /
Социалните услуги в общността в условията на пандемия

По време на пандемия и наложените противоепидемични мерки, екипът от специалисти , работещи по проект „Център за семейно консултиране и подкрепа- Правец“ осъществява своята дейност на терен и индивидуална подкрепа. Потребителите на услуги се консултират относно същността на въведените противоепидемични мерки и снемане на напрежението от създалата се ситуация. Разясняват текущата ситуация и подпомагат справянето чрез предлагане на алтернативни решения. Запознават ги с основната информация за заболяването, причинено от коронавирус (COVID-19), включително неговите симптоми, усложнения, начини на заразяване и превенция на разпространението. Отговор на въпросите: „Какви са симптомите на COVID-19?, Как се разпространява COVID-19?, Как може да бъде забавено или предотвратено разпространението на COVID-19?“ намериха в листовките, които получиха от социалните работници и медиатори. Както и при други респираторни инфекции, като грипа или обикновената настинка, съблюдаването на мерките, определени от органите за обществено здраве, са изключително важни за забавяне разпространението на вируса.

За изграждане и поддържане на доверие в институциите, особено в извънредни ситуации, е необходима освободена от предразсъдъци и осъществена на достъпен език комуникация между техните представители и гражданите.


“Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз“


Галерия снимки

Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?