ЦСКП Правец оказва подкрепа на млади семейства

24 Октомври 2017 Източник: Община Правец видяна 1185 /
ЦСКП Правец оказва подкрепа на млади семейства

Център за семейно консултиране и подкрепа - Правец продължава своята дейност в подкрепа на млади семейства , които се нуждаят от специализирана помощ и консултации за повишаване родителските умения за правилно отглеждане на децата. Дейностите са насочени към бъдещи родители и семейства с деца до 7 г., живеещи и отглеждащи децата си в рискова семейна среда. С тях работи екип от специалисти- социални работници, медицински специалисти, психолог, медиатор, юрист, които осъществяват консултация и подкрепа на тези семейства. Провеждат се групови  консултации за повишаване знанията  им за необходимата подходяща семейна среда за отглеждане на дете, консултации за мрежата от услуги и тяхната роля за развитието на детето, социални консултации за правата и отговорностите на родителите за грижата за децата, за засилване мотивацията на родителите за редовно посещение на децата в ДГ и ролята на връстниците за развитието на детето. По време на сесиите се предоставят нагледни материали, кратки филмчета, разиграват се ролеви игри.
 Организират се срещи на родители с персонала на ДГ за запознаване с учебната среда, посещения на мобилния екип по домовете на потребители, живеещи в рискова семейна среда, където им се оказва консултиране,  подкрепа, посредничество.
Изключително полезна за потребителите е консултациите от медицинската сестра, която наред с представянето на здравни теми за правилно хранене, лична хигиена, дневен режим, посещава новородени бебета и малки деца и дава ценни насоки за правилното отглеждане на децата- практични умения за правилна грижа за децата, както и отговаря на въпроси, поставени от родителите.
При необходимост ЦСКП организира консултации  на потребители със специалисти от "ДСП"


Галерия снимки

Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?