Категории

Туризъм

Община Правец е място с древна история, богата култура и запазена природа, което дава възможност за развитие на различни видове туризъм на територията ѝ.
Още с влизането в града Ви посреща спиращата дъха гледка на живописното езеро и величествената планина. За любителите на екотуризма има изградени няколко туристически маршрута с места за отдих, пикник и забавление за най-малките. Един от тези маршрути води до антична крепост Боровец над с. Разлив – една от най-старинните забележителности на територията на общината, а друга до средновековна църква св. Богородица при с. Осиковица.  

Други интересни и запазени забележителности са два обекта в село Видраре от епохата на българското възраждане - Старо класно училище с автентична класна стая и Туняковския хан от 1820 г. със скривалище на Васил Левски.

Голям интерес представлява и експозицията с подаръци, които е получавал бившия държавен глава Тодор Живков. Тя е разположена в гр. Правец в Музейния комплекс с родната му къща. Преди обаче да се отправите към тези забележителности не пропускайте да посетите Исторически музей – Правец, където можете да се запознаете по-подробно с различните епохи от развитието на общината.

Развит е и религиозния туризъм, като най-посещаваното свято място на територията на община Правец е Чекотинския манстир до с. Калугерово, но не по-малко забележителен е и правешкия възрожденски манастир – Св. Теодор Тирон.

Община Правец не само поддържа и доразвива вече утвърдени туристически практики, но и дава възможност за навлизането на нови и атрактивни видове туризъм.

Правец е перфектното място за конгресен, спортен, фестивален и СПА туризъм. В последните години се наложихме като водеща дестинация за конгресен туризъм, поради отличната база за провеждане на семинари, обучения, конференции, тим билдинги и т.н.

Тук се намира едно от малкото в България шампионатни голф игрища, разполагащо с впечатляващите 18 дупки. Провеждат се и редица културни и спортни събития, които привличат посетители от страната и чужбина.  Част от тях са международният музикален фестивал „Моцартови празници-Правец”.
    
Възможността да се откъснат от забързаното и натоварено ежедневие съблазнява все повече хора. Правец може да Ви изненада и с и това. Тук можете да се възползвате от пълен набор СПА процедуди, открити и закрити плувни басейни, да отидете на боулинг, пейнтбол или да се насладите на пеещите фонтани в центъра на града, да направите пешеходен или велопреход сред красива природа и на чист въздух.

Каталог: Моето, твоето, нашето място…

Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?