Категории

Спорт

Правец е град с утвърдени традиции в спорта. Спортната инфраструктура в града дава възможности и разнообразие, отговарящи на всички съвременни изисквания.


В града са разположени 4 затревени футболни терена, 3 с естествена настилка и един с изкуствена. Футболният комплекс се намира в близост до Спортна зала- Правец и ежегодно е избиран от редица футболни отбори от България и чужбина за провеждането на предсезонни подготовки и турнири. Представителният национален отбор по футбол също неведнъж е бил гост на града.


Спортната зала, дом на най-младият отбор в Националната Баскетболна Лига – А1 Академик, е баскетболното бижу на града. Тя е с капацитет 500 места и в нея се провеждат официалните мачове на местния баскетболен клуб във всички възрасти, както и мачове за Купата на страната.


Освен баскетболен терен, съоръжението разполага още с фитнес зала, сауна, модерни съблекални и възстановителен център.


За любителите на най- аристократичния спорт – тенисът, спортният комплекс предлага два тенис-корта със стандартни размери и настилка „Грийн сет”. Те разполагат със самостоятелни сервизни помещения и осветление за активно спортуване през тъмната част на денонощието. За зрителите са осигурени 240 броя места.


Правец разполага и с иновативно и съвременно голф игрище с 18 дупки, управлявано от водеща компания за маркетинг и развитие в световната голф индустрия. За начинаещите са осигурени условия за обучение.

Спортът в град Правец винаги е бил традиция- съхранена за поколенията и осъвременена, а хората в града винаги са били част от неговото развитие.

Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?